Hayrat Gençlik Forumu Marmara Gençlik Kampı
İstanbul’da Marmaracık Gençlik Kampında, Hayrat Uluslararası Öğrenci Derneğinin organize ettiği 4. Hayrat Gençlik Forumu 23-28 Şubat tarihleri arasında gerçekleşti.
“Küresel Gelişim, Küresel Dönüşüm” sloganıyla düzenlenen forumun açılışına İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Derneği Başkanı Prof. Dr Ali Sarıışık, İDSB Genel Sekreteri Av. Ali Kurt, Hayrat Vakfı İstanbul İl Temsilcisi Hüseyin Yavuz, Hayrat İnsanı Yardım Derneği Başkanı Av. Hakkı Aygün, Hayrat Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Metin Uçar , Hay Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Hacı Özdemir, Hayrat Uluslararası Hafızlık Derneği Başkanı Dr. Enes Çalık, Uluslararası Eğitimciler Derneği Başkanı Yusuf Irmak, Hayrat Vakfı Dış İlişkiler Koordinatörü Rıdvan Abud ve birçok dernek, vakıf, STK yetkilileri ve akademisyenler katıldı.
İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Hacıcaferoğlu, yaptığı konuşmada, uluslararası gençlerin önemi, onların sorunlarını, onlara daha iyi nasıl hizmetler verebileceklerini ve onları kazanmanın önemine vurgu yaptı.
“Biz Bir Milletiz”
Hayrat Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Cengiz Günaydın ise konuşmasında uluslararası öğrencilerin Türkiyedeki durumunu, onların Türkçe öğrenimini, Türk kültürünü onlara nasıl aktarılması gerektiği konusunda izlenmesi gereken yolların neler olduğunu ifade etti.
Uluslararası öğrencilerin büyük bir güç ve potansiyel olduğunu vurgulayarak “bir öğrenciyi kazanmanın bir ülkeyi kazanmak “ olduğunu ifade ederek bu noktadaki çalışmalara ağırlık verilmesi gerektiğini ve hepimizin elimizi taşın altına koymamız gerektiği vurgusunu yaptı
“Uluslararası Öğrencilerin Kültür Elçileri Olmasını Amaçlıyoruz.”
Hayrat Uluslararası Öğrenci Derneği olarak Türk ve uluslararası öğrencilerimizin kaynaşması, kültürel farkındalık ve sorumluluk bilincinin inşası için çalışıyoruz.
Bu noktada gerek kendi bünyemizdeki gerekse dışarıdaki öğrencilerin Türkçesini geliştirerek, hem onlara Türkçeyi öğretmek hem de Türk kültürünü gittikleri memleketlerde daha iyi anlatmaları için Türkçenin ve Türk kültürünün öğretimine önem verdiklerini ifade ettiler.
Dünyanın değişiminin ferdin değişimi ve gelişimi ile mümkün olacağı ideali ile kampa katılan uluslararası öğrencilerle matrak, okçuluk, futbol, voleybol ve basketbol gibi etkinlikler yapıldı. Bununla birlikte kamp eğitimleri ile bu öğrencilere temel ihtiyaçlar ve olaylar karşısında alınması gereken önlemler öğretilmiş oldu.